Alarmcentrale 0857 – 602 808 (24/7 bereikbaar)

Beveiliging werkmaterieel Klasse W1, W2 en W3

Beveiliging werkmaterieel

Kiwa SCM certificeert beveiligingssystemen voor werkmaterieel. Diefstal van werkmaterieel leidt niet alleen tot directe financiële schade voor eigenaar, verhuurder of verzekeraar, maar brengt vaak aanvullende problemen met zich mee. Zo duurt het vaak lang voordat de werkzaamheden kunnen worden hervat. Beveiligingssystemen voor werkmaterieel zijn geschikt voor bijvoorbeeld tractoren, graafmachines, wielladers en landbouwmachines.

Het CCV-keuringsvoorschrift WM03 stelt eisen aan de diefstalpreventieve werking van elektronische beveiligingssystemen voor werkmaterieel. De maatregelen zijn afgestemd op de te verwachten diefstalmethodes. Diefstalbeveiliging voor werkmaterieel is in te delen in drie categorieën, klasse W1, W2 en W3.

+ Klassenindeling

Klasse W1
Bestaande uit een systeem dat automatisch inschakelt en het op eigen kracht verplaatsen van het voertuig verhindert, geen detectie en geen alarmering:

  • Blokkering op de brandstofvoorziening (of hydraulisch circuit)
  • Onderbreking van het startmotorcircuit
  • Aanvalsbestendigheid minimaal 5 minuten

Klasse W2
Bestaande uit een systeem dat automatisch inschakelt en het op eigen kracht verplaatsen van het voertuig verhindert, geen detectie en geen alarmering:

  • Blokkering conform klasse W1 met aanvalsbestendigheid minimaal 15 minuten

Klasse W3

  • Blokkering conform klasse W1 of W2 gecombineerd met een voertuigvolgsysteem dat aan de eisen voor voertuigvolgsystemen voldoet.

+ Bestel uw startonderbreker voor uw werkmaterieel

Wilt u meer informatie en een geheel vrijblijvende prijsofferte? Neem dan telefonisch contact met ons op via 085 – 822 35 77.

 

Beveiligingssystemen voor werkmaterieel zijn geschikt voor bijvoorbeeld tractoren, graafmachines, wielladers en landbouwmachines.

Onze overige producten

Werkmaterieel

Werkmaterieel

Trailer/oplegger

Trailer/oplegger

Camper en caravan

Camper en caravan